Communicate de presă

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

     Un elicopter al ÎS”Aeroportul Internațional Mărculești”, care activează in Republica Afganistan pe un program al Departamentului de Stat al SUA, a fost defectat tehnic  in momentul aterizării la baza Camp Comando, situată la 20 km sud de or.Kabul.

     Incidentul s-a produs pe data de 3 august 2016. La momentul producerii incidentului, la bordul elicopterului erau 3 membri ai echipajului si 1200 kg de incărcatură nepericuloasă.

     Echipajul aeronavei de tip Mi-8 MTV 1, a fost nevoit  să efectueze o aterizare forțată, cauzată, dupa datele preliminare, de rafale de vînt puternic. În rezultatul aterizării, elicopterul a primit defecțiuni tehnice.

    Membrii echipajului, nu au avut de suferit și continuă  îndeplinirea misiunilor.

    La moment, operatorul aerian, intreprinde măsuri operative de restabilire  a   navigabilității elicopterului.

    Navele ÎS “Aeroportul Internațional Mărculești”,activează in Afganistan din 2008 și sunt antrenate in misiuni umanitare, de transportare  mărfuri si pasageri.
VIZITA MINISTRULUI ECONOMIEI

O.CALMÎC LA AEROPORTUL MĂRCULEŞTI


Pe 22 aprilie 2016  viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc s-a aflat într-o vizită de lucru  în raionul Floreşti, având întrevederi cu primarii şi reprezentanţii mediului de afaceri ai raionului Floreşti.
Ministrul Economiei s-a deplasat la Întreprinderea de Stat “Aeroportul Internațional Mărculești”, unde s-a documentat cu activitatea acestuia, programele de dezvoltare și atragere a investițiilor în zona respectivă.
În urma discuțiilor cu administrația întreprinderii, Octavian Calmîc a dispus ca în cel mai scurt timp să fie  elaborat și prezentat un plan detaliat de dezvoltare a companiei pe toate componentele, inclusiv oferirea serviciilor de transport de pasageri.